Wie zijn wij

Over eLine la Croix

elistudioHallo, ik ben eLine la Croix, voice-over stem voor voicemail en telefoonsystemen, maar ook voor commercials, bedrijfsfilms, animaties, apps e.v.a. Ook de volledige productie van deze producten kan ik verzorgen. Van concept, strategie tot inkoop en uitvoering.

Telefoonsystemen, IVR, of voicemails…ze kunnen ergerlijk zijn.

Net als u ‘hang’ ik ook geregeld in een IVR systeem, luister ik verschillende menu’s af, en maak ik aan de hand van de voice over keuzes. Ik merk dat het voor mij als gebruiker echt scheelt of het telefoonmenu is ingesproken door een medewerker, of een professionele stem. Een goede voice over is bijvoorbeeld duidelijker, waardoor je minder snel fouten maakt. Niets lijkt op dat moment erger dan een verkeerde toets indrukken, en daarom, nadat je al 3 menu’s verder bent, terug te worden gestuurd naar het hoofdmenu, grrr….
Ook maakt een goede stem een veel professionelere indruk en wekt het geen irritatie.

Tekst advies voicemail en telefooncentrale

Een goede stem gedijt bij een goede tekst. Als de tekst onduidelijk of amateuristisch is, kan een goede stem het niet veel verduidelijken. Daarom geef ik heel graag tekst advies als u daarom vraagt. Soms zelfs als service!

Hoe werd ik voice-over stem

Mijn stem-carriere begon bij de radio. Ik werkte 3 jaar bij 3FM als DJ, en maakte daar verschillende programma’s. Mijn stem viel op en ik mocht op een gegeven moment samen met Edwin Diergaarde de zenderbrede vormgeving van 3FM inspreken. Dat is een aardig ‘opstapje’, natuurlijk.  Naast 3FM ben ik ook station-voice voor andere grote radio zenders (geweest): radio 6, lijn 5, en radio Decibel. Tegenwoordig ben ik stations stem van NPO radio 2. Verder is mijn stem te horen op 100%NL, voorheen nam ik de middagshow voor mijn rekening, nu val ik af en toe in als DJ. Ik heb ook een ‘eigen zender’. Althans, zo noem ik het graag. Feitelijk ben ik 1 van de 3 bestuursleden van JAMM FM, de lokale omroep voor de gemeente Ouder Amstel. Deze zender is in Amsterdam ook goed te ontvangen. Hier ben ik bijna niet op te horen als stem of voice over, ik hou me bezig met het reilen en zeilen.

Spots, commercials, Bedrijfsfilms, telefooncentrales

Dankzij mijn radio verleden ben ik het voice over vak in gerold. Ik heb de kans gekregen veel ervaring op te doen, en dat werpt zijn vruchten af. Ik spreek verschillende commercials in voor landelijke radio en televisie. Daarnaast hoor je me geregeld in allerlei internet producties, van bedrijfsfilms / promo’s, tot korte informatieve filmpjes, of apps.

Allround inzetbaar

Mijn stem is allround dus inzetbaar voor al deze doelen. Ik kan klinken als een enthousiaste vrouw van rond de dertig, maar ook urban produkties zoals commercials voor festivals waarbij er jongeren aangesproken moeten worden zijn een specialiteit van me. Typetjes en emoties kan ik ook goed weergeven met mijn stem. Je kunt aangeven wat je wilt. Hard-sell of juist zwoel en zacht, vrolijk en wervend, of urban en trendy. U zegt het, en ik zeg het! (;

Ik spreek verschillende producties in dit kan gaan om: 

 

//]]>